latinica  ћирилица
22/11/2023 |  12:06 | Аутор: РТРС

Петрово: Завршена енергетска реконструкција школе вриједна више од пола милиона КМ

У Основној школи "Вук Караџић" у Петрову завршени су радови на енергетској реконструкцији објекта.
Петрово - реконструкција школе Вук Караџић - Фото: РТРС
Петрово - реконструкција школе Вук КараџићФото: РТРС

Радови су вриједни 522.000 КМ, а финансирани су средствима Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске и Зеленог климатског фонда УН.

Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић рекао да су набављени и уграђени нови прозори на фискултурној сали и свлачионицама, урађена топлотна изолација зидова школског објекта, замјена крова и олука на фискултурној сали и свлачионицама, те ревитализација система гријања и расвјете.

Резидентни представник УНДП-а у БиХ Силвен Мерлен најавио је да ће пројекат енергетске обнове ОШ "Вук Караџић", заједно са још неколико реализованих у БиХ, бити представљен на Глобалној климатских конференцији која ће за мјесец дана бити одржана у Дубаију.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић рекао је да је реализацијом пројекта школа значајно унаприједила услове за рад, захваливши Фонду, Влади Републике Српске и УНДП-у за досадашњу подршку.

Директор школе Игор Цвијановић рекао је да очекује да ће енергетским мјерама школа уштедјети до 30 одсто трошкова гријања, који су до сада износили око 20.000 КМ годишње.