latinica  ћирилица
04/10/2023 |  17:02 ⇒ 21:11 | Аутор: СРНА

Шеранић: Прњавор да буде позитиван модел другим локалним заједницама у Српској

Влада Републике Српске финансирала је пројекат енергетске ефикасности прњаворског Дома здравља вриједности 600.000 КМ. Са четири нова санитетска возила обновљен је и возни парк.
Ален Шеранић у Прњавору - Фото: СРНА
Ален Шеранић у ПрњаворуФото: СРНА

Прњавор може бити позитиван модел за друге локалне заједнице у Републици Српској, а првенствено када је ријеч о пројекту "Здравог старења" и активностима које прњаворски Центар за социјални рад спроводи са Црвеним крстом, поручио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

- То је нешто што се веже за активности Министарства здравља и социјалне заштите кроз пројекте за стара лица и нешто због чега смо и у оквиру Закона о здравственој заштити дали могућност да се оснивају амбуланте за његу и рехабилитацију с циљем да будемо ближе грађанима, нашим пацијентима, корисницима услуга и да покушамо одређене ствари изузети из болница или из колективних смјештаја - рекао је Шеранић.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш рекао је да је на данашњем састанку заједнички констатовано да институције у Прњавору које су из ресорне надлежности министра Шеранића одлично функционишу и да нема системских проблема.

Томаш је напоменуо и да су у посљедњих пет-шест година у оквиру Дома здравља набављена четири нова санитетска возила, од чега је једно било донација ресорног министарства, а три су купљена средствима Дома здравља уз подршку локалне заједнице.

- У наредном периоду желимо набавити нова возила за потребе тимова породичне медицине, већ у овој години из својих средстава Дом здравља уз подршку града набавиће три возила, за сљедећу годину план је још четири или пет возила и једно санитетско возило - навео је Томаш.