latinica  ћирилица
04/10/2023 |  09:57 ⇒ 15:53 | Аутор: ТАНЈУГ

У пожару у Осијеку нема озбиљније повријеђених, препорука не боравити вани (ВИДЕО)

Ситуација у Осијеку због великог пожара који је ноћас избио у погону фирме "Драва интернатионал" је лоша, али нема озбиљније повријеђених, изјавио је замјеник градоначелника Осијека Драган Вулин.
Ватрогасац (Фото: EPA/NUNO ANDRE FERREIRA/илустрација) -
Ватрогасац (Фото: EPA/NUNO ANDRE FERREIRA/илустрација)

- Нису лијепе сцене из Осијека. Горе бале пластике које се складиште на неколико хиљада квадратних метара, висине су пет метара, дакле огроман је потенцијал, велике су количине запаљивог материјала - навео је Вулин.

Он је рекао да нема озбиљније повријеђених, али да је Хитна помоћ интервенисала неколико пута када је помогла ватрогасцима усљед дјеловања топлоте, али није било ничег озбиљног.

Вјерује, каже, да ће тако и остати.

Вулин је додао да је грађанима Осијека и околине упућена порука да не бораве на отвореном и да затворе прозоре.

- Дим сада иде јужно од Осијека, даље од града па смо издали препоруку свим становницима Осијека да се што мање задржавају на отвореном и да се настава у школама и све активности у затвореном могу нормално одвијати. Такође, нека се не провјетравају простори, да се не отварају прозори - рекао је Вулин у изјави за загребачку Н1 телевизију.

У насељима Ивановац, Антуновац и Чепин је издата препорука да ученици не иду на наставу јер дим иде управо на ту страну.

- Оно што је велика опасност сада је што у овом погону има ускладиштених запаљивих гасова и течности што је додатни изазов ватрогасцима и комуналним фирмама које помажу на терену - рекао је Вулин.

Пожар још није локализован нити је под контролом, а на терену је 21 ватрогасно друштво.

Вулин је нагласио да је ово пожар незапамћених размјера.

- Сви треба да буду на опрезу јер се бојим да ће овај пожар трајати неколико дана док не буде угашен - рекао је Вулин и истакао да они грађани који баш морају да изађу из својих кућа обавезно носе маске.