latinica  ћирилица
30/09/2023 |  14:18 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Додик: Име Милана Јелића да подстиче младе у школовању

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је некадашњи предсједник Српске Милан Јелић прерано, у сваком - и политичком и људском смислу, напустио овај свијет, али да Фондација формирана у његову част говори о томе да се жели задржати то важно име за српски народ на овим просторима, да буде присутно у школовању младих људи и да их подстиче у томе.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Данас је 16 година од смрти Милана Јелића, нашег предсједника - рекао је Додик новинарима у Добоју.

Он је нагласио да Милан Јелић никада није напустио СНСД.

- И Фондација коју смо формирали у његово име и његову част говори о томе да желимо да задржимо то важно име за српски народ на овим просторима, да буде присутно у школовању младих људи и да их подстиче у свему томе. Слава Милану Јелићу - истакао је Додик.

Милан Јелић /1956-2007/, шести предсједник Републике Српске, преминуо је у Модричи 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Био је универзитетски професор, доктор економских наука и спортски радник. Обављао је и функцију министра привреде, енергетике и развоја Републике Српске.