latinica  ћирилица
26/09/2023 |  15:25 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

Рибник од Дома здравља Бањалука добио аналогни РТГ апарат

Аналогни РТГ апарат у Дому здравља у општини Рибник, омогућиће лакше лијечење пацијената. Ријеч је о донацији рендген апарата који је обезбиједио Дом здравља Бањалука.
РТГ апарат - Фото: СРНА
РТГ апаратФото: СРНА

Донација РТГ апарата омогућиће брже, лакше и једноставније дијагностичке процедуре код пацијената, а циљ је да се настави квалитетно опремање Дома здравља у Рибнику.

- Самим тим да стање пацијената употпуне са тим додатним налазима са овим новим ренген апаратом - рекао је Никола Јанковић, директор Дома здравља "др Драган Војводић" Рибник.

Средствима Владе Српске и града Бањалуке дигитализовано је Одјељење за радиолошку и ултразвучну дујагностику, тако су створени услови за донацију аналогног РТГ апарата Дому здравља у Рибнику.

- Знамо да ће ова донација бити значајна за све становнике општине Рибник па и оних рубних општина које некада долазе да здравствену заштиту добијају у овом Дому здравља - рекла је Невена Тодоровић, ЈЗУ "Дом здравља Бањалука.

Дом здравља Бањалука сарађује са свим здравственим установама у Српској, посебно здравственим установама примарног нивоа са циљем уступања неопходне опреме за лијечење пацијената.