latinica  ћирилица
17/09/2023 |  11:54 ⇒ 17:31 | Аутор: Агенције

Заплијењено пола тоне сканка на граници Црне Горе и Aлбаније (ФОТО)

Управа полиције Црне Горе саопштила је да је данас заплијењено пола тоне дроге сканк на граничном прелазу са Албанијом - Божај.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

У саопштењу се наводи да су припадници Управе полиције пронашли више од 180 паковања сканка. Дрога је откривена приликом претреса теретног моторног возила албанске регистрације.

Возач и сувозач албанског камиона данас би требало да буду спроведени на саслушање у Више државно тужилаштво у Подгорици.

Из Управе прихода и царина наводе да је марихуана коју су њихов службеници пронашли у камиону албанских регистарских таблица, била смјештена у товарном дијелу камиона и обазбијеђена царинском пломбом стране администрације.

- Прегледом камиона установљено је да се међу дрвеним палетама које је превозио, налази 185 паковања биљне материје зелене боје, за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. Након окончања прегледа камиона роба је предата на даље поступање Управи полиције, са којом Управа прихода и царина остварује добру сарадњу и синхронизовано дјеловање у циљу успјешног спровођења заједничких активности - закључује се у саопштењу.

Припадници Управе полиције су, по налогу државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, лишили слободе О.И. (60) и О.К. (24), држављане Албаније, због сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић рекао је да су координисане акције које у континуитету спроводе Управа прихода и царина и Управа полиције дали видљиве резултате на које треба бити поносан.