latinica  ћирилица
16/09/2023 |  17:08 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

УКЦ Српске: О могућности лијечења страних пацијената

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић разговарао је данас са власником адвокатске канцеларије из Беча Детлевом Баумгартеном о могућности лијечења пацијената из Аустрије, Њемачке и Швајцарске у УКЦ-у Српске.
Ђајић и Баумгартен - Фото: Уступљена фотографија
Ђајић и БаумгартенФото: Уступљена фотографија

Из УКЦ-а Српске је саопштено да се Баумгартен бави здравственим и приватним осигурањем, те да је циљ његове посјете лијечење пацијената у УКЦ-у Српске о трошку тих осигуравајућих кућа.

Ђајић је након састанка рекао да му је част што је Баумгартен показао интересовање да његова канцеларија заједно са другим осигуравајућим кућама из Беча доводи становнике Аустрије и других држава да се лијече у УКЦ-у Српске.

- Оно што је веома битно, његови утисци су да је УКЦ Републике Српске по квалитету раме уз раме са европским и свјетским здравственим установама, те да пацијенти могу да добију квалитет здравствене услуге какав би добили у Њемачкој, Аустрији и Швајцарској по далеко повољнијим цијенама. Нама ће бити задовољство да сарађујемо са господином Баумгартеном и његовом канцеларијом и да лијечимо пацијенте из других држава у нашем клиничком центру - истакао је Ђајић.

Баумгартен је навео да као стручњак за здравствено осигурање има много клијената из бивше Југославије.

- Многи од ових људи се враћају у земље бивше Југославије и њихово лијечење треба да се обавља у тим државама. Многи од њих су истовремено аустријски, њемачки и швајцарски држављани и наш циљ је да имамо добре контакте са државним и приватним осигурањима, те да доведемо људе да се лијече у УКЦ-у Републике Српске. Посјетио сам цијели регион и видио сам многе клинике, али морам да кажем да се овај клинички центар издваја и да је изванредан - рекао је Баумгартен.