latinica  ћирилица
06/04/2023 |  09:09 ⇒ 09:16 | Аутор: РТРС

Дан отворених врата Универзитета у Бањалуци 7. априла

За око 2.000 матуранта средњих школа из Републике Српске, 7. априла 2023. године, биће организован Дан отворених врата Универзитета у Бањалуци, саопштено је са Универзитета у Бањалуци.
Дан отворених врата Универзитета у Бањалуци (Фото: Универзитет у Бањалуци) -
Дан отворених врата Универзитета у Бањалуци (Фото: Универзитет у Бањалуци)

Свечаност поводом отварања Дана отворених врата одржава се у Универзитетској дворани, са почетком у 12.00 часова.

Том приликом будућим студентима ће се обратити ректор Универзитета у Бањалуци професор доктор Радослав Гајанин иминистар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво доцент доктор Жељко Будимир.

Истог дана, у Универзитетској дворани биће одржан и Сајам факултета гдје ће матуранти моћи добити основне информације о факултетима у саставу Универзитета у Бањалуци, наводи се у саопштењу.

Послије тога, предвиђено је да матуранти у групама посјете факултете Универзитета у Бањалуци за које су заинтересовани, гдје ће добити све информације о студијским програмима, начину уписа, полагању пријемних испита, извођењу наставе, као и о студентском животу.

Све ове активности организују се у склопу Дана студената Универзитета у Бањалуци, који трају од 2. до 10. априла 2023. године.

Организатор Дана студената, који ове године окупљају око 10.000 студената, јесте Студентски парламент Универзитета у Бањалуци у сарадњи са Унијом студената Српске, а уз подршку Универзитета у Бањалуци и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске.