latinica  ћирилица
07/11/2021 |  16:16 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Ескобар у Сарајеву; Одвојени сусрети са члановима Предсједништва БиХ (ВИДЕО)

Замјеник помоћника државног секретара САД и специјални изасланик америчког предсједника Габријел Ескобар, допутовао је данас послијеподне у посјету БиХ.
Габријел Ескобар (Фото: Амбасада САД у Србији) -
Габријел Ескобар (Фото: Амбасада САД у Србији)

Ескобар је по слетању на сарајевски Аеродром отишао у резиденцију америчког амбасадора Ерика Нелсона, преносе федерални медији.

- Ексобар ће боравити у Сарајеву и Бањалуци како би поновио подршку САД суверенитету и територијалном интегритету БиХ, разговарао о критичним питањима корупције, те позвао све лидере да се врате дијалогу и компромису - наведено је раније у објави Амбасаде САД на Твитеру.

Чланови Предсједништва БиХ примиће сутра у Сарајеву у одвојеним сусретима замјеника помоћника државног секретара САД Габријела Ескобара.

Српски члан Предсједништва Милорад Додик поручио је да у БиХ више не пролази сила међународног фактора и да Ескобар мора да зна да БиХ може имати будућност само ако се поштује Устав БиХ.

Из Парламентарне скупштине БиХ је саопштено да би Ескобар сутра требало да се састане са члановима колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ.