latinica  ћирилица
18/10/2024 |  09:44 ⇒ 09:44 | Аутор: N1

Цивилна заштита ХНК: Настављају се активности на збрињавању људи и санацији терена у Јабланици и Коњицу

На подручју Града Коњица константно раде три стручне комисије које врше процјену штете од обилних падавина, а у акцијама заштите и спашавања ангажовани су сви расположиви ресурси и константно се ради на успостави путних комуникација у поплавама погођеним подручјима града Коњица, саопштено је из Оперативног центра Цивилне заштите Херцеговачко-неретванске жупаније.
Доња Јабланица - Фото: Уступљена фотографија
Доња ЈабланицаФото: Уступљена фотографија

У оквиру активности на збрињавању угроженог становништва гради се колективни прихватни центар од 20 стамбених јединица у Бутуровић Пољу за најугроженије категорије становништва.

На подручју општине Јабланица снабдијевање електричном енергијом успостављено је у свим насељеним мјестима изузев једног дијела Доње Јабланице.

Радници комуналног предузећа обављају поправке водоводне мреже у мјестима погођеним поплавама, а штету на телекомуникацијским везама отклањају радници БХ Телецома.

Спасилачки тимови током дана наставили су рад на рашчишћавању рушевина у Доњој Јабланици.

Волонтери рашчишћавају путне комуникација и објеката на Златима, Миркама, као и на другим подручјима погођеним поплавама.

Магистралне цесте М-17, М-17-5 и М-16-2 одржава Дирекција цеста ФБиХ са својим пројектантским и извођачким фирмама. Интензивно се ради на оспособљавању за промет магистралног пута М-17- 5 Јабланица-Блидиње.

Стручне екипе обилазе терен, врше процјене насталих штета и дају препоруке за њихово отклањање.

Врши се достава хране и лијекова становницима на подручју општине.