latinica  ћирилица
16/06/2021 |  20:49 | Аутор: РТРС

Србија без три НБА играча у квалификацијама

Кошаркашку репрезентацију Србије очекују квалификације за Олимпијске игре. На турниру у Београду селектор Игор Кокошков неће моћи рачунати на три НБА кошаркаша.

У дану када је послије МВП титуле изабран и у најбољу петорку НБА лиге, Никола Јокић је саопштио да ће Србија ово љето морати да игра без њега. Разлог су умор и сугестије клуба да ради на опоравку. Селектор Кокошков каже да ће још једном разговарати са Јокићем.

- Чућу се са Николом, у директном разговору. Разумијем медије, али са својим играчима ипак комуницирам директно... Не бих волио да будем циничан и да кажем да је свеједно да ли ће МВП НБА лиге играти или не. Он је велики амбасадор Србије - рекао је Кокошков.

Осим Јокића, селектору су се захвалили и Алексеј Покушевски из Оклахоме и Ален Смаилагић из Голден Стејта. Њихов циљ је физичка припрема овог љета.

Репрезентацију Србије прво очекује учешће на Акрополис купу у Атини, као дио припрема за квалификациони турнир за ОИ, који ће се одржати у Београду од 29. јуна до 4. јула.

Кокошков у Атину води Марјановића, Бјелицу, Јовића, Давидовца, Добрића, Маринковића, Анђушића, Петрушева, Илића и Маринковића. Тамо ће их дочекати Никола Милутинов, Марко Гудурић се опоравља од повреде, док ће у Београду остати Владимир Лучић и Никола Калинић који су недавно завршили своје сезоне.

Са екипом нису повријеђени Мирослав Радуљица, Немања Недовић и Огњен Јарамаз, док је одмор добио МВП Евролиге Василије Мицић.