latinica  ћирилица
19/10/2024 |  20:52 ⇒ 20:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковићева порука Надалу: Не остављај тенис, остани још мало са нама

Вратићу се на први меч када смо играли 2005. мислим да је било... Знате, ко би рекао да ћемо стајати овдје 20 година послије година, са више од 60 међусобних мечева на највећој сцени у овом спорту, рекао је српски тенисер Новак Ђоковић послије побједе против Рафаела Надала (2:0) у пољедњем међусобном мечу у борби за треће место на егзибицији у Ријаду.
Ђоковић и Надал (Фото: EPA-EFE/STR) -
Ђоковић и Надал (Фото: EPA-EFE/STR)

- Имам само највеће поштовање према теби, невјероватан си спортиста, невјероватна особа. Знаш да је наше ривалсто било сјајно и интензивно и надам се да ћемо сада моћи да негде на некој плажи, уз пиће, да се свега подсјетимо и евоцирамо успомене, да причамо о животу и нечему другом. Честике твом тиму и твојој породици на свему, на твојој великој каријери - емотивно је рекао Ђоковић.

Знам колико породица мора да се жртвује за каријеру и живот професионалног тенсиера, могу само да замислим кроз шта је пролазила породица кроз све твоје успоне и падове, додао је Ђоковић.

- Породица је заслужила све ово што је Рафа постигао у каријери. Још једном велика је част као што сам ти већ рекао на мрежи, невјероватна чест да дијелим терен са тобом, ово је емотиван дан, емотиван тренутак... Толико мечева смо играли толико година... Не остављај тенис, човјече, остани још мало са нама... Велико хвала не само од мене већ од читавог тениког свијета, оставио си невјероватно насљеђе - истакао је Ђоковић.

Надал се захвалио Ђоковићу на лијепим ријечима.

- Хвала за све, за ово што си рекао данас и све тренутке које смо дијелили на терену. Увијек си ме тјерао да идем преко свог лимита 15 година. Хвала ти за то, вјероватно не бих био играч какав сам без тога. Честитам на свим титулама и желим ти све најбоље у будућности - истакао је Надал и признао да ће му све недостајати, али и да је све снове испунио.