latinica  ћирилица
19/10/2024 |  20:15 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Спектакл за крај највећег ривалства – Ђоковић побиједио Надала!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, савладао је Рафаела Надала у борби за треће место на егзибиционом турниру Шест краљева у Саудијској Арабији - у њиховом посљедњем мечу којим су ставили круну на највеће ривалство у историји игре, резултатом 6:2, 7:6.
Ђоковић и Надал (Фото: EPA-EFE/STR) -
Ђоковић и Надал (Фото: EPA-EFE/STR)

Био је то посљедњи дуел, истина незванични, двојице тенисера који су одиграли највише мечева икад и заједно освојили 46 грен слемова.

Остаће записано да је против Ђоковића одиграо 60 званичних мечева и да је скор 31-29 за српског тенисера.

Поред тога, обојица су на свој тениски рачун уписали и златни слем - олимпијска златна медаља и сва четири гренд слем трофеја, с тим што је Шпанац и у дубл категорији успио да се окити најсјајнијим одличјем на Олимпијским играма.

Ђоковић је био сигурнији у овом мечу, бирао је једноставнија рјешења од Надала који је само на тренутке демонстрарао тениску класу. Новак је у првом сету стигао до раног брејка, већ на почетку, а потом је чувао предност и при крају опет одузео сервис Надалу.

У другом сету, дјеловало је као да је Надал био у налету, али није успио да сломи отпор српског тенисера. Виђена су укупно четири брејка, по два на обје стране, а меч је окончан послије тај-брејка у коме је Ђоковић био концентрисанији и конкретнији.

Надалова каријера је посљедњих година била у слободном паду, углавном због повреда, док Ђоковић истрајава у свим изазовима.

Надал ће крај каријере озваничити на Завршном турниру Дејвис купа у Малаги који се одржава од 19. до 24. новембра. Шпанија ће четвртфинални дуел играти против Холандије, а уколико дође до полуфинала играће против побједника у дуелу између Њемачке и Канаде.

Касније вечерас у финалу се састају Јаник Синер и Карлос Алкараз.