latinica  ћирилица
25/06/2020 |  15:14 | Аутор: СРНА

Рељић: Епидемиолошка ситуација погоршана

Начелник Козарске Дубице Раденко Рељић изјавио је данас да је епидемиолошка ситуација на подручју те општине у посљедњих неколико дана погоршана, те позвао грађане да чувају сопствено и здравље најближих поштујући прописане мјере заштите од ширења вируса корона.
Козарска Дубица - Фото: РТРС
Козарска ДубицаФото: РТРС

Рељић је потврдио да је тим поводом у општинској управи јутрос одржан састанак којем су присуствовали руководиоци одсјека за инспекцијске послове, одсјека комуналне полиције и других надлежних служби, са којег су подсјетили грађане да и даље треба да се придржавају прописаних мјера.

И даље су на снази мјере забране окупљања више од 50 људи, укључујући свадбе, весеља, спортске и културне манифестације, задушни ручак и друга слична окупљања, а свако кршење прописа биће санкционисано, закључено је на састанку.

Шеф Одсјека комуналне полиције општине Козарска Дубица Слободан Пралица најавио је да ће у наредним данима интензивно контролисати лица којима су издата рјешења о самоизолацији и кажњавати особе које не поштују ту мјеру.

Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља, у Козарској Дубици вирусом корона инфицирано је 38 особа, а под епидемиолошким надзором, који укључује изолацију, налазе се 134 лица.