latinica  ћирилица
25/06/2020 |  14:13 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

За санацију 401.000 КМ од ресорног Министарства и "Путева Републике Српске"

На локалитету Мачковац-Пипери у Лопарама у току је санација клизишта на регионалном путу за шта су 401.000 КМ обезбиједили Министарство саобраћаја и веза и Јавно предузеће "Путеви Републике Српске".
Лопаре, санација клизишта - Фото: СРНА
Лопаре, санација клизиштаФото: СРНА

Извођач радова је "Бијељина пут", а директор ове фирме Немања Ђаковић рекао је новинарима да се на девет локалитета поставља први слој асфалта.

- На првом локалитету дужина клизишта била је 130 метара, укупна дужина другог и трећег клизишта је 50 метара, а на преосталих шест локација дужина клизишта била је 290 метара - навео је Ђаковић и похвалио сарадњу са предузећем "Путеви Републике Српске" и Министарством саобраћаја и веза Републике Српске.

Доскорашњи замјеник начелника Лопара Срећко Илић, који је један од иницијатора пројекта, изразио је задовољство што ће санацијом ове битне дионице пута становници имати бољу саобраћајну комуникацију и повезаност са центром ове мајевичке општине.

- То ће допринијети побољшању квалитета живота свих становника Лопара - оцијенио је Илић и навео да су клизишта настала током катастрофалне поплаве у Републици Српској 2014. години, када је укупна штета у општини Лопаре износила више од 21 милион КМ.

Према подацима локалне управе, у општини Лопаре страдало је више од 400 кућа, од којих је више од 100 било неусловно за живот, оштећено је 58 километара локалних путева, 31 километар локалног водовода и 22 моста.