latinica  ћирилица
25/06/2020 |  11:18 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Иванишевић: Волио бих да смијене Ђоковића с мјеста предсједника

Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, рекао је да би волио да најбољи тенисер свијета више не троши енергију као предсједник АТП Савјета играча и да би за њега било боље да буде смијењен.
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com) -
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com)

Новак је прије два дана био позитиван на тесту на вируса корона и послије тога, услиједила је лавина напада на њега, посебно у страним медијима.

Горан је стао у одбрану Новака, додуше, рекао је да му неке ствари заиста нису биле потребне.

- Могу да прихватим да нам то није требало, али ту свако сноси одговорност за себе. Нико никога није присиљавао да дође у тај клуб, нити га је тјерао да плеше или да скида мајицу. Опет, како било ко може да каже да је ту кренула зараза? Марко Паники, Новаков кондициони тренер, није био уопште на тој забави. Ја сам с њим у Београду био сваки дан, готово двије недјеље, а он је био позитиван на тесту, док сам ја био два пута негативан! Може ли неко то да ми објасни? Или то што је Миљан Амановић, Новаков физиотерапеут, третирао лакат Димитрова у Задру, не само једном, али његов тест је негативан - каже Иванишевић за Спортске новости.

У цијелу причу умијешала се и тренутна ситуација са вирусом корона у Хрватској.

- Знам да је Задар атрактиван за многе зато што су у њему позитивни постали они најпознатији, сада би сви хтјели да уберу неки поен. То тако иде и нема везе што је заражених мање него у неким другим градовима у Хрватској - поручио је бивши број два свјетског тениса.

Иванишевић, који са Новаком сарађује од Вимблдона 2019. године, каже да би за првог играча света било боље када више не би био на месту председника АТП Савjета играча.

- Ово је само моје мишљење, искрено, волио бих да га смијене. Од момента када је постао предсједник, шта год уради, ништа не ваља. Напада га ко стигне и како стигне, он се у томе троши, јер покушава да направи да буде добро свима - закључио је Иванишевић.

Извор: nova.rs