latinica  ћирилица
26/10/2024 |  20:23 ⇒ 20:34 | Аутор: СРНА

Наређена обдукција тијела убијених у Бијелом Пољу, интензивна потрага за починиоцем

Више државно тужилаштво у Бијелом Пољу наредило је обдукцију тијела М.М и Ј.М. с циљем утврђивања свих околности под којима је наступила њихова смрт, а увиђајем је констатовано да су убијени из ватреног оружја.
Полиција Црне Горе (фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC -
Полиција Црне Горе (фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Према налогу државног тужиоца предузимају се мјере на утврђивању индентитета починиоца кривичног дјела и његовог проналажења, о чему ће јавност бити благовремено обавијештена, саопштено је из овог тужилаштва.

У саопштењу Тужилаштва се наводи да су синоћ око 22.00 часа обавијештени да су у мјесту Соколац код Бијелог Поља смртно страдали М.М. и Ј.М.

Државни тужилац је данас са полицијским службеницима и припадницима Форензичког центра извршила увиђај и том приликом су изузети трагови који ће бити предмет вјештачења у форензичком центру у Даниловграду.

Министар унутрашњих послова Данило Шарановић изјавио је да полиција предузима све потребне мјере како би лоцирала и ухапсила осумњиченог за двоструко убиство у Бијелом Пољу.

Шарановић, који је данас посјетио бјелопољско село Соколац, навео је да оперативни подаци упућују на то да је могући извршилац овог тешког кривичног дјела А.Б. из Бијелог Поља, саопштено је из црногорског МУП-а.

Он је навео да су у потрагу за осумњиченим и претрагу терена стављени на располагање сви капацитети Управе полиције и да се ускоро очекује подршка специјалних тимова Војске Црне Горе.

Шарановић је додао да је осумњичени, према првим информацијама, неколико сати прије извршења кривичног дјела боравио у домаћинству страдалих, који су га угостили и вјероватно се лажно представио јер је полиција интензивно трагала за њим.

Он је нагласио да се, с обзиром на озбиљност ситуације, предузимају све неопходне мјере како би грађанима гарантовали безбједност.