latinica  ћирилица
28/10/2024 |  08:12 ⇒ 08:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Хеликоптер са термовизијом укључен у потрагу за Балијагићем

Хеликоптер са термовизијом у недјељу је претраживао рејон око Томашева, у оквиру потраге за Алијом Балијагићем, осумњиченим за убиство двоје мјештана села Соколац у Бијелом Пољу.
Полиција Црне Горе (фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC - илустрација) -
Полиција Црне Горе (фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC - илустрација)

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Зоран Лазаревић током посјете селу Соколац у Бијелом Пољу рекао је да су припадници Војске и полиције укључили све капацитете и технике којима располажу како би лоцирали осумњиченог за двоструко убиство у том мјесту, преноси РТЦГ.

Лазаревић је саопштио и да ће у нједељу у свим кућама на том подручју ноћити војници како би заштитили уплашене грађане.

Хеликоптер са термовизијом је ка Бијелом Пољу полетио са бившег јаловишта у Мојковцу.

Потрага за Балијагићем је ушла у четврти дан.

Одлуком предсједника општине Бијело Поље Петра Смоловића, недјеља је проглашена Даном жалости на територији те општине, поводом убиства Јована и Миленке Маџгаљ, пренијели су црногорски медији.

Миленка и Јован Маџгаљ убијени су 25. октобра у вечерњим сатима из ватреног оружја.

Осумњичени Алија Балијагић, који је починио двоструко убиство у Соколцу вишеструки је повратник у извршењу кривичних дјела због чега је годинама био на издржавању казни.

Прије неколико мјесеци је изашао из затвора.

За осумњиченим полиција трага већ 16 дана због другог кривичног дјела крађе пушке.

У потрази за Балијагићем укључили су се и припадници Одреда посебне намјене Војске Црне Горе, опремљени најсавременијом опремом и средствима за извођење ноћних операција.

Полиција је у недјељу саопштила да је једину пријаву да се Балијагић налази у засеоку Соколац и да посједује пушку примила 25. октобра, на дан убиства Миленке и Јована Маџгаља.

- Нису тачни наводи да је ово лице више пута пријављивано Управи полиције. Једина пријава из МЗ Томашево, у односу на А.Б. запримљена је 25. октобра, тачније на дан када је кривично дјело и извршено - навела је црногорска управа полиције.