latinica  ћирилица
26/10/2024 |  15:52 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Милатовић - Фон дер Лајен: Интензивна динамика затварања поглавља предуслов за чланство у ЕУ

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић истакао је на данашњем састанку у Подгорици са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен да је интензивна динамика затварања преговарачких поглавља предуслов зацртаног циља - да земља постане чланица ЕУ до 2028. године.
Урсула фон дер Лајен и Јаков Милатовић - Фото: СРНА
Урсула фон дер Лајен и Јаков МилатовићФото: СРНА

Милатовић је у разговору о напретку ове земље на европском путу истакао да је Црна Гора позитивна прича и за ЕУ и регион, саопштено је из Кабинета предсједника Црне Горе.

- До краја године очекујемо затварање четири преговарачка поглавља, али Црна Гора може и мора боље ако желимо да испунимо свој циљ и до 2026. године затворимо преосталих 30 поглавља - рекао је Милатовић.

Он је истакао да је потребно константно присуство Европске комисије и тијесна сарадња на испуњавању конкретних обавеза из приступних преговора, како се током процеса не би занемарила суштина у виду континуираног јачања владавине права и поштовања демократских процедура.

Милатовић је захвалио Фон дер Лајеновој за досадашњу подршку Црној Гори, као и свим напорима на европском путу који ову земљу тек очекују.