latinica  ћирилица
26/10/2024 |  08:14 ⇒ 09:41 | Аутор: СРНА

Ђорђе Перић четврти пут освојио Праг

Млади виртуоз Ђорђе Перић из Бијељине постигао је још један изванредан успјех, овај пут на Десетом интернационалном фестивалу "Акордион дејс" у Прагу, гдје је освојио звање лауреата, чиме је још једном потврдио свој талент и посвећеност музици, саопштено је из Основне музичке школе "Корнелије Станковић".
Ђорђе Перић - Фото: СРНА
Ђорђе ПерићФото: СРНА

Четрнаестогодишњи Ђорђе Перић ученик је Основне музичке школе "Корнелије Станковић" у Бијељини, већ четврту годину заредом наступа на овом престижном такмичењу, и четврти пут осваја лауреатско звање, што говори о његовој досљедности и врхунским вјештинама.

- Ђорђев успјех није само резултат његовог талента, већ и марљивог рада и подршке коју добија од свог оца, професора Славише, који га води кроз музички пут - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да се Ђорђе на својим наступима такмичи, али и промовише музику и културу своје земље, што је посебно значајно у овим временима.

- Његов успјех на Фестивалу сигурно ће инспирисати многе младе музичаре да слиједе своје снове и не одустају од својих циљева - додаје се у саопштењу.

Фестивал "Акордион дејс", који се одржава у организацији Чешке асоцијације акордеониста и Конзерваторијума у Прагу, почео је 24. октобра и траје до данас.

Овај догађај окупља талентоване акордеонисте из цијелог свијета, пружајући им прилику да покажу своје умијеће и размијене искуства.