latinica  ћирилица
25/10/2024 |  18:45 ⇒ 18:45 | Аутор: СРНА

Шулић: Договорена посјета туристичких организација и агенција Санкт Петербургу

Министар трговине и туризма Денис Шулић изјавио је Срни да је током дводневног учешћа на конференцији о развоју туризма у Санкт Петербургу договорио да у мају наредне године туристичке организације и агенције посјете Санкт Петербург ради промоције туристичке понуде Српске.
Денис Шулић - Фото: СРНА
Денис ШулићФото: СРНА

Шулић је истакао да је учествујући на панелима конференције "Улога креативних индустрија у друштвено-привредном развоју туристичких територија" презентовао туристичку понуду и потенцијале Републике Српске.

- Већ смо остварили контакте и у мају сљедеће године можемо очекивати долазак наших туристичких организација и агенција чији ће циљ бити промоција Републике Српске на подручју града и регије Санкт Петербурга - истакао је Шулић.

Он је навео да је учешће на конференцији била прилика за разговоре и размјену искустава и са пријатељима из других региона Руске Федерације.

- Многи региони Русије могу бити примјер Републици Српској како се кроз креативан начин промовише историјски, културни и вјерски туризам - нагласио је Шулић.

Он је додао да је учешће на форуму било одлична прилика да се чују најбоље руске праксе у туризму али и праксе представника Кубе, Бенина и других пријатељских земаља.

- Ово је велико искуство и за мене и за Републику Српску - констатовао је Шулић.