latinica  ћирилица
26/10/2024 |  15:08 ⇒ 20:32 | Аутор: СРНА

Гламоч: Најтежи кромпир у власништву породице Радумило (ВИДЕО)

У Гламочу су одржани 16. "Дани гламочког кромпира" са око 1.000 посјетилаца и више од 40 излагача, који су представили производе и рукотворине, а најтежи кромпир, са више од 1.600 грама, у власништву је породице Радумило из гламочке општине.
Гламочки кромпир - Фото: СРНА
Гламочки кромпирФото: СРНА

Најтежи кромпир је од општине Гламоч награђен са 300 КМ, а Слободан Радумило истакао је да је година у Гламочу била веома родна.

- Сваке године продаја кромпира нам употпуни буџет. Много нам значи што је наш кромпир постао бренд - рекао је Радумило.

Међу великим бројем штандова на којима је представљен кромпир своје мјесто нашао је и мед Немање Петковић из Гламоча, а рукотворине попут резбарених икона представио је Душко Јокић из Гламоча.

Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша нагласио је да је "Кромпиријада" најзначајнија манифестација у овој локалној заједници, те да је Гламоч надалеко познат по кромпиру које је од ове године званично постао и бренд.

Општина Гламоч је ове године сваком излагачу аранжираног штанда дала награду од 50 КМ као знак добродошлице.

Посјетиоцима је приређен и културно-умјетнички програм у Дому културе.

У Гламоч су данас стигли и планинари из Сплита који су уз свог водича Синишу Шолака обишли природне љепоте ове западнокрајишке општине, што је спој развоја туризма и пољопривреде.