latinica  ћирилица
25/10/2024 |  16:31 ⇒ 16:31 | Аутор: Агенције

Драган Бјелогрлић осуђен на условну казну затвора од шест мjесеци због насилничког понашања

Први основни суд у Београду донио је данас осуђујућу пресуду и прогласио глумца и редитеља Драгана Бјелогрлића кривим за дјело насилничко понашање, по тужби редитеља Предрага Гаге Антонијевића.
Драган Бјелогрлић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Драган Бјелогрлић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Бјелогрлић је првостепено осуђен на условну казну затвора од шест мјесеци, уз провјеру од двије године.

Антонијевић је тужио Бјелогрлића због инцидента у хотелу "Амбасадор" у Нишу 2021. године када је између њих дошло до физичког сукоба.

Антонијевић је поднио тужбу за насилничко понашање, а за одштету је захтијевао укупно 900.000 динара новчане накнаде, од тога 300.000 за претрпљени страх, 300.000 за нанесене физичке повреде и још 300.000 динара за повреду угледа и части.

На изрицању завршних ријечи прошле седмице Бјелогрлићеви адвокати су затражили ослобађајућу пресуду и још једном указали да је доказним материјалом, у виду снимака са надзорних камера хотела, манипулисано и да су снимци у које је суд имао увид монтирани.

Tужилаштво је предложило да суд Бјелогрлића осуди на казну затвора од шест мјесеци, док је одбрана тражила ослобађајућу пресуду.

На претходним рочиштима је било спорно да ли је Бјелогрлић први ударац задао отвореном или затвореном шаком, а Антонијевићев адвокат је рекао да је медицинско вјештачење показало како повреда коју је задобио оштећени може да настане и од "песнице" и од "шамара".

Бјелогрлић је у својој одбрани детаљно описао однос њих двојице, тврдећи да га Антонијевић напада годинама, те да је сукоб у Нишу последица тога.

Истрага у овом случају спроведена је у Нишу, али је након подизања оптужног предлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд (ВКС) одобрио из разлога процесне цјелисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и свједоци, сви из Београда.

Подсјетимо, Основно јавно тужилаштво у Нишу поднијело је суду 26. новембра 2021. године оптужни приједлог против Бјелогрлића јер је 23. августа 2021. године у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор".

Бјелогрлић је оптужен за кривично дјело насилничко понашање.

Он је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичног дјела и изразио жаљење.

Оба редитеља нашла су се у Нишу због манифестације 56. Филмски сусрети.

Извор: rt.rs