latinica  ћирилица
25/10/2024 |  15:33 ⇒ 15:41 | Аутор: РТРС

У Бањалуци реализована акција "однос возач – пјешак"

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 22. и 23. октобра 2024. године су на подручју града Бањалука реализовали акцију из области безбједности саобраћаја са акцентом на "однос возач – пјешак" и непрописно кретање пјешака, саопштено је из ове полицијске управе.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Због почињеног прекршаја непропуштање пјешака на обиљеженом пјешачком прелазу полицијски службеници су контролисали и санкционисали 309 возача, док су због почињених осталих прекшраја из области безбједности саобраћаја санкционисана 83 возача, наводи се у саопштењу.

Полицијски службеници су контролисали и санкционисали 220 пјешака због почињеног прекршаја преласка коловоза мимо обиљеженог пјешачког прелаза.

Из ПУ Бањалука истичу да континуирано прате стање безбједности из области саобраћаја и сходно анализама реализују превентивне и репресивне активности са циљем подизања свијести и безбједности свих учесника у саобраћају.

- Апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају - поручују из ПУ Бањалука.