latinica  ћирилица
24/10/2024 |  14:22 ⇒ 17:53 | Аутор: СРНА

Гајанин: Новим планом омогућен безбједан улазак у Кампус (ВИДЕО)

Град Бањалука кориговао је планске пројекте изградње кружног тока на улазу у Кампус Универзитета у Бањалуци, чиме ће бити омогућен безбједан улазак у Универзитетски град из свих праваца, рекао је данас у Бањалуци ректор овог универзитета Радослав Гајанин.
Радослав Гајанин - Фото: РТРС
Радослав ГајанинФото: РТРС

- Првобитним планом Град је измјестио Улицу Студентске бригаде изван тог кружног тока и практично у ту улицу није било могуће ући из правца Града и Тржног центра Делта - подсјетио је Гајанин.

Он је захвалио министру за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељку Будимиру и министру за просторно уређење, грађевинарство и екологију Бојану Випотнику јер су утицали на представнике града, те су уважене чињенице које је износио Универзитет.

Гајанин је рекао да је на сједници Сената Универзитета у Бањалуци било ријечи и о проблемима у вези са другом кружном раскрсницом која се гради са бочне стране Кампуса, те напоменуо да су извођачи радова ушли у посјед Универзитета и без и једног званичног документа кренули са радовима.

- Инсистирали смо да се ти радови зауставе, јер извођач нема грађевинску дозволу нити ријешене имовинско-правне односе, те смо позвали Град да те односе ријеши. Подржавамо изградњу те раскрснице, али уз одговарајућу документацију - рекао је Гајанин новинарима након сједнице Сената.

Он је навео да је Универзитет заинтересован за сарадњу са Градом, те напоменуо да није стигао званичан позив за састанак од градоначелника Драшка Станивуковића.

- Заинтересован сам за састанак и чим добијемо наравно да ћемо се одазвати, те штити интересе Универзитета - рекао је Гајанин.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Никола Шобот рекао је да ова организација, која заступа интересе студената, нема ништа против градње кружних раскрсница и унапређења инфраструктуре у граду, али да је неопходно водити рачуна о безбједности.

- Захтијевамо безбједност за пјешаке, али и бициклисте, нарочито ако узмемо у обзир да у Кампусу, осим студената, бораве бројни запослени и други грађани - навео је Шобот.