latinica  ћирилица
24/10/2024 |  11:41 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Српска препознаје важност друштвеног предузетништва (ВИДЕО)

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић рекао је да је Српска прва од земаља западног Балкана препознала важност друштвеног предузетништва о чему говори чињеница да су на том плану усвојени одговарајући законски и подзаконски акти којима се регулише ова област.
Развојна агенција - Фото: РТРС
Развојна агенцијаФото: РТРС

Митровић је на скупу о политикама у области друштвеног предузетништва у оквиру пројекта "Danube4Seecosystem" рекао да ће то послужити за сагледавање садашњег стања у овој врсти предузетништва у коме се запољавају особе из посебно осјетљивих категорија.

- Ту смо да саслушамо сугестије да бисмо додатно унаприједили важећи законодавни оквир - рекао је Митровић у Бањалуци.

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић изразио је наду да ће пројекат "Danube4Seecosystem" знатно допринијети развоју друштвеног предузетништва.

- Кроз овај пројекат ћемо црпити искуства и знања партнерских земаља у области Дунавске регије. Такође, радиће се на изради стратегије развоја друштвеног предузетништва и доношењу акционих планова за поједине земље. Надамо се и да ће локалне заједнице дати подршку с обзиром да у друштвеним предузећима раде најосјетљивије категорије људи - рекао је Ђукић.

Он је додао да је у Српској регистровано шест таквих предузећа, те да ту област треба додатно и што боље законски регулисати ради развоја друштвеног предузетништва.