latinica  ћирилица
22/10/2024 |  16:43 | Аутор: СРНА

Бореновић: Неприхватљиво било какво прегласавање

Посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић истакао је да је прегласавање у БиХ апсолутно неприхватљиво и да било какво доношење одлука мимо консензуса, договора и компромиса руши БиХ.
Бранислав Бореновић - Фото: Уступљена фотографија
Бранислав БореновићФото: Уступљена фотографија

- Нема прегласавања било кога у БиХ, то је основни уставни постулат на којем функционише БиХ и бесмислено је уопште о томе причати - рекао је Бореновић коментаришући прегласавање српског члана Предсједништва БиХ приликом гласања о приједлогу закона о имовини.

Он је додао да је усвајање овог законског приједлога урађено мимо уставног основа, те да не може и неће бити подржано било какво доношење одлука прегласавањем једног народа.

- Шта год се деси, таква одлука никада не може проћи у било којој парламентарној процедури, јер само оно што је договори, што је консензус, што је урађено у складу са уставним принципима ове земље може имати зелено свјетло - рекао је Бореновић новинарима у Сарајеву.

Он је напоменуо да је јуче виђена једнострана врста штетног дјеловања људи који се куну у БиХ, а у суштини раде против ње доносећи одлуке које руше уставну структуру.