latinica  ћирилица
22/10/2024 |  15:28 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Приједорски Аутотранспорт обуставио све линије због дугова; Градска управа издвојила интервентних 100.000 КМ (ВИДЕО)

Због све већих финансијских проблема и дугова према добављачима горива приједорски Аутотранспорт обуставио је све линије којима саобраћа.
Аутотранспорт Приједор - Фото: РТРС
Аутотранспорт ПриједорФото: РТРС

Док Градска управа настоји да финансијском подршком одржи пословање некадашњег највећег транспортног предузећа Приједора, грађани огорчени јер о обустави аутобиских линија нису били обавијештени.

Радници, ђаци, бројни грађани, од јуче су без аутобуских линија.

Грађани који користе јавни превоз незадовољни су приступом управе Аутотранспорта кажу да о обуставама није било обавијештења.

Дугови за гориво дио су укупног дуга према радницима, добављачима и држави који је достигао милион марака.

Ипак, актуелни директор овог предузећа Игор Милетић није желио да коментарише проблеме пред нашим камерама.

Из Градске управе поручују да ће Аутотранспорту уплатити додатних 100 хиљада марака.

- Поред уплате за гориво Управа ће одлучити са остатком средстава на који начин ћемо их рапосредити. Овом приликом желим да изјавим да је у току ове године град Приједр заједно укључујући и ову уплату уплатио 700 хиљада конвертибилних марака на рачун предузећа Аутотранспорт што је рекордно издвајање у једној години - навео је Александар Шобот, в.д. начелник Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове.

Одборници Скупштине града Приједора, на мајском засједању, нису усвојили извјештај о раду Аутотранспорта, негодујући што управа нема план за излазак из дугогодишњих проблем. У јулу је разријешен дужности дотадашњи вршилац дужности директора Дарко Алексић и именован садашњи Игор Милетић.

Из Градске управе најављују састанке са руководством "Аутотранспорта" и покушај договора о начину ријешавања нагомиланих проблема.