latinica  ћирилица
21/10/2024 |  20:16 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

Шулић: Имовина је у надлежности ентитета, и то знају Комшић и Бећировић

Имовина је према Дејтонском споразуму у надлежности ентитета, а свака промјена може бити донесена искључиво консензусом, никако наметањима или прегласавањем, рекао је Срни члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је појаснио да је Дејтонским мировним споразумом имовина у надлежности ентитета и да свака промјена ове или било које друге надлежности или слова Дејтона може бити донесена искључиво консензусом сва три народа, никако наметањима и прегласавањем како су то данас учинили Жељко Комшић и Денис Бећировић.

Реагујући на прегласавање српског члана Предсједништва Бих Жељке Цвијановић у вези са усвајањем приједлога закона о државној имовини, Шулић је истакао да вјерује да су и Комшић и Бећировић довољно политички писмени да знају да је ово што раде противно Дејтонском мировном споразуму и свему ономе на чему почива БиХ.

Он је додао да зато не разумије повод за овакве њихове активности, а да једино може разумјети да је њихов циљ гурање БиХ ка потпуној пропасти и њеном потпуном урушавању.

- До сада су увидјели да се ни предсједник Републике Српске Милорад Додик, ни Цвијановићева, као ни Влада и Народна скупштина, нити ико од наших изабраних званичника нису повлачили пред њиховом политичком самовољом, па морају знати да тога неће бити ни овог пута и да нећемо дозволити да ико гази по Српској и нашим загарантованим правима и надлежностима - рекао је Шулић.

Он је напоменуо да би од Комшића и Бећировића било коректно да упознају јавност и грађане с тим да ли је уништавање БиХ њихов политички програм или им је циљ само додатно дизање тензија и даље компликовање односа у земљи.

- Шта год да им је план и циљ - Српска има јасан одговор и браниће своје надлежности - закључује Шулић.