latinica  ћирилица
21/10/2024 |  15:36 ⇒ 15:37 | Аутор: РТРС

Комора доктора медицине Српске осудила напад на докторку у Братунцу

Комора доктора медицине Републике Српске најоштрије осуђује напад који се десио на докторку Снежану Стојановић запослену у Дому здравља Братунац и сматра да не постоји оправдан разлог за било коју врсту насиља, саопштено је из ове здравствене установе.
Дом здравља Братунац - Фото: РТРС
Дом здравља БратунацФото: РТРС

- Немили инцидент који се десио у Дому здравља у Братунцу на жалост, само је један од бројних показатеља у колико тешким условима љекари у Републици Српској обављају свој посао што је разлог све чешћих одлазака љекара из Српске - истичу из Коморе доктора медицине Српске.

Из Коморе доктора медицине Српске наводе да су се у више наврата обраћали надлежним институцијама у Влади Српске са захтјевом да се љекарима на радном мјесту додијели статус службених лица.

- Надамо се да ће послије једног оваквог чина коначно бити мало више слуха за проблеме у којима се налазе љекари и сви други здравствени радници и да ће се подузети кораци како би се заштитио мали број љекара и других здравствених радника који се сваким даном смањује због све чешћих одлазака медицинског кадра у потрази за бољим условима за живот. Комора доктора медицине Српске се нада брзом поступању и дјеловању надлежних органа и нада се да ће починилац дјела у Братунцу бити брзо изведен пред лице правде и кажњен у складу са законом - поручују из Коморе доктора медицине Српске.

Из Коморе доктора медицине Српске пожељели су брз опаравк докторки Снежани Стојановић од задобијених повреда и претрпљеног стреса.

- Надамо се да ниједан здравствени радник никад више неће доживјети слично искуство - наглашавају из Коморе доктора медицине Српске.