latinica  ћирилица
21/10/2024 |  14:34 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Букејловић на форуму посвећеном будућности правних услуга

Министар правде у Влади Републике Српске Милош Букејловић присуствовао је данас, на Златибору, правном форму под називом "Будућности правних услуга: Додата вриједност кроз сарадњу на Западном Балкану".
Милош Букејловић -
Милош Букејловић

Обративши се присутнима, Букејловић је изјавио да је конференција мјесто за најквалитетнију анализу новина у правној професији, као и да ће дати и одговоре на питање о тренутном стању у свим дијеловима правног система.

Букејловић је истакао да у држави заснованој на владавини права, правници имају посебну улогу.

- Правни стручњаци у свим дијеловима правног система, суочени су са бројним изазовима и очекивањима које морају испунити, како би очували веома важну улогу коју имају у друштву - рекао је министар Букејловић.

Он је навео да су развој технике и технологије донијели глобалне промјене у свим сферама живота, као и да су савремене информационе технологије изазвале, како позитивне промјене тако и низ проблема везаних за ширење различитих облика кривичних дјела, криминала и корупције.

- Из тог разлога су, сва законска рјешења, у Републици Српској под будним оком овог Министарства, као и правосудних институција које га примјењују али и стручњака, чије се сугестије увијек прате како би се дошло до најбољих рјешења - додао је он.

На отварању правног форума учествовали су и министарка правде Републике Србије Маја Поповић, професор Правног факултета у Београду и судија Уставног суда проф. др Владан Петров и проф. др Ненад Тешић, професор Правног факултета у Београду.

У раду правног форума, који ће трајати до 23.10.2024. године, у својству референата и гостију, учествоваће представници академске заједнице и правни стручњаци из Републике Србије, Републике Српске, али и земаља Западног Балкана.