latinica  ћирилица
20/10/2024 |  14:45 ⇒ 14:52 | Аутор: sputniknews.com

Кремљ: Путин и Вучић изразили задовољство нивоом билатералних односа

Предсједник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са предсједником Србије Александром Вучићем, саопштила је прес-служба Кремља.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

- Владимир Путин разговарао је телефоном са предсједником Републике Србије Александром Вучићем. Двојица лидера размијенила су честитке поводом 80. годишњице ослобођења Београда од нацистичких освајача. На данашњи дан 1944. године завршена је Београдска офанзивна операција Совјетске армије у којој су учествовале јединице Народноослободилачке војске Југославије. Ово је био један од кључних догађаја завршне фазе Другог свјетског рата на Балкану - наводи се у саопштењу.

Осим тога, Путин и Вучић су изразили задовољство нивоом билатералних односа који се заснивају на духовном и културно-историјском јединству, јединству оцјена прошлости и садашњости. Потврђена је и намјера за даље јачање обострано корисне сарадње у различитим областима.

Предсједник Србије такође је захвалио Владимиру Путину на принципијелном ставу који Русија заузима по питањима територијалног интегритета Србије.

- Разговарано је и о ситуацији око Украјине. Владимир Путин је оцијенио напредак специјалне војне операције. Лидери су се сложили да наставе да одржавају личне контакте - закључује се у саопштењу Кремља.