latinica  ћирилица
17/10/2024 |  20:21 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

СПС: Имамо договор са СНСД-ом, oдговорност за формирање већине на Станивуковићу

Драшко Станивуковић, као изабрани градоначелник Бањалуке, има обавезу да преузме одговорност за формирање већине у Скупштини града. Он располаже свим механизмима потребним за рјешавање проблема свих грађана и то од њега и очекујемо, закључено је на проширеној сједници Предсједништва Градског одбора СПС Бања Лука.
СПС - Фото: Уступљена фотографија
СПСФото: Уступљена фотографија

Из СПС-а су поручили да имају договор о заједничком дјеловању у Бањалуци са СНСД-ом, али су и нагласили да је кључна одговорност за формирање скупштинске већине на градоначелнику.

- У свом досадашњем политичком дјеловању Станивуковић је као одборник, а затим и као народни посланик био у опозицији и никада није подржао избор руководства Скупштине града, Народне скупштине, Владе, као ни буџет или друге важне одлуке.
Због тога нико у њега није упирао прстом, нити га оптуживао. Вријеме је да преузме потпуну политичку одговорност и да грађанима понуди рјешења за нагомилане проблеме - поручено је из бањалучког СПС-а.

На проширеној сједници Предсједништва Градског одбора СПС Бањалука разговарано је о будућим плановима ове партије, а анализирани су и резултати Локалних избора са којима су у СПС-у задовољни.

- СПС је спремна да буде у опозицији у Бањалуци. Позивамо градоначелника да преузме одговорност за рјешавање кључних проблема у граду укључујући саобраћајне гужве, недостатак мјеста у вртићима, проблем са паркингом, прекомјерну бетонизацију и друга важна питања - закључили су из СПС-а.