latinica  ћирилица
17/10/2024 |  19:22 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Незапамћен инцидент у Дому здравља Братунац; На радном мјесту претучена докторка (ВИДЕО)

Незапамћен инцидент у Дому здравља Братунац. Докторку Снежану Стојановић синоћ је на радном мјесту претукао пацијент. Због задобијених повреда збринута је у болницу у Зворнику. Пацијент који је напало докторку је приведен. Запослени у Дому здравља одржали су мирни протест тражећи да здравствени радници добију статус службеног лица. Овај напад осудили су и у Министарству здравља, а са докториком телефоном је разгварао и предсједник Милорад Додик.
Протест радника Дома здравља Братунац - Фото: РТРС
Протест радника Дома здравља БратунацФото: РТРС

За докторку Снежану Стојановић ноћно дежурство постало је права ноћна мора када је након поноћи напао пацијент. У Дому здравља у Братунцу у вријеме напада, поред два медицинска техничара и возача, била су и још два пацијента.

Полиција је одмах након дојаве дошла на лице мјеста а докторка је због повреда превезена у зворничку болницу.

- Јутрос у раним јутарњим часовима примио сам лице у јединицу интензиовног лијечења са задобијеним повредама у тучи у предјелу лица, врата, груднг коша и абдомена. Лице је за сада стабилно и налази се на даљој дијагностици и лијечењу. Задобило је повреде у предјелу лица са хематомом - рекао је Милан Павловић хируг у Општој болници Зворник.

Нападача је полиција убрзо привела.

- О свему наведеном је обавјештн дежурни тужилац ОТ у БН под чијим надзором се предузимају даље мјере и радње на документовању предмета - каже Јелена Ивановић портпарол Полицијске управе Зворник.

Овај напад осудио је и начелник општине Братунац, који је такође љекар. Наводи да инцидент нема политичку позадину. Према незваничним информацијама које је добио појаснио је шта се десило.

- Ради се о нападу од стране РВИ. Не постоји ни за то оправдање који је ампутирац и који је тражио да добије тродон и ради се о опиодном аналгетику најчешће прописиваном лијеку против болова у свијету који изазива овисност и могуће је да се радило о апстиненцијалној кризи али то није оправдање да се насрне на било кога физички - сматра Лазар Продановић начелник општине Братунац.

У знак подршке претученој колегиници радници Дома здравља одржали су мирни протест. Очекују брзу реакцију надлежних и већу заштиту на радном мјесту.

- У нашој установи нису евидентирани овакви немили догађаји зато што смо се трудили да пружимо паијентима сву помоћ и неопходну здравствену запштиту али и да обезбиједио заштиту наших радника - навела је Драгица Алемпић замјеница директора Дома здравља Братунац.

Данка Мићић љекар у Дому здравља Братунац апеловала је на државне органе да здравственим радницима дају статус службеног лица које они, како је истакла, преко синдиката здравствених радника већ одавно траже.

- Надам се да ће након овога изаћи у сурет по том питању. Апелујем на локалну самоуправу да имамо обезбјеђење 24 сата у здравственој установи како би могли да се заштитимо од оваквих напада - додала је она.

Са претученом докторком телефоном је разговарао је и предсједник Српске Милорад Додик који јој је пожелио брз опоравак и рекао да ће све учинити да се овакве ствари никад и ником не десе. Напад су осудили и у Министарству здравља и социјалне заштите.