latinica  ћирилица
04/10/2024 |  15:55 ⇒ 16:02 | Аутор: РТРС

Ђајић: Бањалука на великој прекретници (ВИДЕО)

Бањалука је на великом испиту и позивам Бањалучане да изађу на изборе, али свако мора да преузме одговорност, поручио је Владо Ђајић, предсједник Градског одбора СНСД-а.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

- Све и један грађанин прије него што заокружи било којег кандидата или било коју листу мора на себе да преузме одговорност за будућност Бањалуке и своје дјеце, што је на крају крајева и најбитније - наводи ђајић.

Ђајић је новом видеу упитао грађане грађане Бањалуке да ли би вољели да им дијете буде као Никола Шобот успјешно, факултетски образовано, породично, стручно, особа финог понашања, поштовања реда и закона, струке или би жељели да буде као "овај други кандидат".

- Бањалука мора напријед, Бањалука је универзитетски град. Бањалука се пита да ли гласа за пет универзитетских професора, за најјаче људе у здравству, министра здравља, директора болнице, директора Дома здравља, директора Интитута Зотовић, за два садашња и два бивша министра, неколико директора школа, неколико просвјетних радника, неколико веома угледних привредника, људи од струке, знања, звања, угледа, стабилности, озбиљности или да гласа за неког тамо ко је радио на праони и нема неке струке или некога ко је пропали студент без искуства или екипе која стварно нема ниједне рефренце - додао је Ђајић.

Ђајић наглашава да Бањалуку треба предати у руке озбиљних особа, а не у руке онима којима почиње неки нови експеримент Бањалуке.

- Сваки дан 1.500 пацијената лежи у Клиничком центру и ако можете да повјерите најдраже нама у руке, дјецу, родитеље, браћу, сестре и брачне другове и ми их чувамо и никад нико није имао примједбу на нас, наше понашање и рад, ја не видим разлога да када добро размисле грађани Бањауке да не предају и Град Бањалуку у руке нас озбиљних особа, а не у руке особа са којима почиње неки нови експеримент Бањалуке. Ми смо стабилност, ово је још увијек један нови експеримент, а било их је доста. Сва глобална кретања и око нас и у Европи и нестабилност која ће сигурно доћи захтијева стабилан систем у Бањауци и Републици Српској. У Бањалуци захтијева озбиљне, одговорне, школоване људе, људе са искуством - закључује Ђајић.