latinica  ћирилица
29/09/2024 |  18:50 ⇒ 19:14 | Аутор: РТРС

Додик: Подршка даљем развоју општине

Предсједник СНСД-а Милорад Додик подржао је данас кадар те странке у Гацку, у напорима да та општина настави да се развија, стабилизује своју структуру и инфраструктуру.
СНСД трибина, Гацко - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
СНСД трибина, ГацкоФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Да обезбиједимо да овдје изградимо вртиће, да ниједно дијете више не чека на вртић и да све то учинимо са /кандидатом СНСД-а/ Срђаном Миловићем, као новим начелником ове општине - рекао је Додик нацентралној трибини СНСД-а у Гацку.

Он је напоменуо да је Миловић важан човјек СНСД-а, који много воли Гацко и опредијелио се да сав лични и професионални капацитет уложи у то да помогне овој општини.

- Ја сам ту заједно са министром државне управе и локалне самоуправе Србије Јеленом Жарић Ковачевић да кажем да владе Републике Српске и Србије и предсједник /Александар/ Вучић и ја као предсједник Српске интензивно радимо. Поносан сам што сам дио екипе са предсједником Србије која је у свакој општини Републике Српске направила неки од пројеката и да имамо договор да то наставимо - поручио је Додик.

Он је додао да је то важно, поготово након Свесрпског сабора када је усвојена заједничка декларација која је дала одговоре на многа питања из прошлости, као што је оно у вези са идентитетом.

- Снажно одбацујемо било какав префикс испред ријечи Србин, јер постоји само српски народ, а не постоји ни босански, ни хрватски, ни војвођански, ни било какав, само постоје Срби. То желим са министарком данас снажно да промовишем, да се не стидимо да кажемо ми смо Срби. Зато смо овдје - нагласио је Додик.

Министар државне управе и локалне самоуправе Србије Јелена Жарић Ковачевић, која је прусуствовала трибини, изјавила је новинарима да из Србије стиже подршка за локалне изборе, да се нада побједи и да је дошла да подржи убједљиву побједу.

- Овај крај је заслужио да се развија, да има економски раст и развој, привредни раст и развој, заслужио је да вртићи и школе буду пуни, да фабрике буду пуне и заслужио је подршку Србије - рекла је Ковачевићева.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Гацко Срђан Миловић рекао је да је, уколико побиједи, приоритет привредни развој, запошљавање, нова радна мјеста, покретање властитих бизниса и помагање људима који хоће да раде.

- Приоритет ће нам бити да помогнемо људе који хоће да раде, окренућемо се искључиво ка њима. Инфраструктура и друга питања и проблеми су оно што локална управа има обавезу да рјешава и рјешаваће у наредном периоду - истакао је Миловић.