latinica  ћирилица
20/09/2024 |  20:28 ⇒ 20:28 | Аутор: СРНА

Стевандић: Сарадња Србије и Српске све јача и посвећена миру и интересима Срба

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао вечерас у Београду да је сарадња Српске и Србије све јача и да је посвећена миру и чувању интереса властитог народа.
Ненад Стевандић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Ненад Стевандић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

- Сваке године имамо чиме да се похвалио. Сарадња није само на папиру, она је и у многим пројектима - рекао је Стевандић новинарима у Београду уочи отварања манифестације "Дани Српске у Србији".

Он је рекао да је та сарадња формализована од како су Србија и Српска почеле заједно да тугују на тужним датумима српске историја, да обиљежавају страдања, као и од како су почеле да отварају фабрике, мостове и путеве, славе заједничке успјехе, присуствују војним вјежбама и обиљежавају све значајне датме заједно.

- Сваке године постоји неки напредак, један мост више, више један аутопут, болница... Тако да та сарадња није само на папиру, него је формализована. Оно што је најважније након потписивања Декларације на Сверпском сабору о будућности нашег народа, она добија све веће обрисе - рекао је Стевандић.

Што је више критика и више неразумијевања, каже он, та сарадња је све јача.

- Не обазиремо се на критике, та сарадња посвећена је миру, напретку, чувању интереса властитог народа и није усмјерена против других народа - додао је Стевандић.