latinica  ћирилица
20/09/2024 |  20:01 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Клокић: Дани Српске у Србији шаљу поруку јединства српског народа

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је да манифестација Дани Српске у Србији шаље поруку јединства српског народа које никада није било потребније него што је данас.
Златан Клокић -
Златан Клокић

- Мислим да то јединство није никада било потребније него што је то данас. Треба да будемо јединствени данас када се не само регион, него и Европа и читав свијет налазе пред изазовима - рекао је Клокић у Народном позоришту у Београду гдје ће вечерас бити свечано отворени Дани Српске у Србији.

Клокић је изразио задовољство што вечерас у Београду, по 12. пут, традиционално почиње представљање Републике Српске у Србији.

- Обићи ћемо све градове од Суботице, па до Ниша и Врања, и представити Републику Српску у најбољем свјетлу - њене потенцијале и економске и туристичке, али и сва она достигнућа у области културе, музике и свега онога што краси Републику Српску - рекао је Клокић.

Он је напоменуо да и манифестација Дани Србије у Српској, која се организује широм Републике Српске, такође постаје традицонална и оцијенио да је то један од најбољих начина како да још више једни другима приближимо и да покажемо колико смо јединствени.