latinica  ћирилица
13/09/2024 |  16:44 | Аутор: СРНА

Ћосић: Очекујем да нас грађани оцијене на основу резултата

Кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је Срни да од својих суграђана очекује да објективно оцјењују све који учествују у политичком животу и да на основу тога донесу одлуку и гласају на предстојећим локалним изборима.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

- Уколико сам као градоначелник посљедње више од три и по године заслужио њихово повјерење, биће ми драго да наставим да водим овај град. Градска управа једним дијелом има обавезу за развој града, али и све општинске управе у саставу града, као и сви актери и остале институције, носе његов развој и напредак - рекао је Ћосић.

Он је додао да ће, уколико добије повјерење бирача на локалним изборима, осим реализације започетих, бити и нових пројеката.

- Могу обећати још јачи и активнији ангажман у свим општинским управама, али и да ћу са Владом Републике Српске завршити оно што сам поставио као стратешки циљ, а односи се на редефинисање прихода у буџету града, јер овако како су сада позиционирани не омогућавају довољно развојну компоненту - рекао је Ћосић.

Он је додао да ће тражити да посао који је започет кроз иницијативу за измјене и допуне Закона о буџетском систему Републике Српске буде завршен.

- Не због мене као градоначелника, већ због грађана који живе у општинама у саставу овог града - навео је Ћосић.

Он је изразио наду да ће наставак изборне кампање протећи мирно.

- За сада пролази мирно и надам се да ће нас наши суграђани цијенити само на основу оног резултата, доприноса и подршке коју смо им дали вршећи наше функције - поручио је Ћосић.