latinica  ћирилица
13/09/2024 |  20:24 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Петровић најавио улагања у инфраструктуру

Кандидат СДС - Воља народа за градоначелника Бијељине Љубиша Петровић рекао је у Мјесној заједници Пучиле да је ова странка истински уз народ.
Љубиша Петровић - Фото: РТРС
Љубиша ПетровићФото: РТРС

Мјештане је упознао са плановима улагања у инфраструктуру, образовање и субвенцијама које постоје, али и са новим мјерама које ће уводити уколико буде изабран.

- Субвенција по килограму за произведену пшеницу за овогодишњи род поново ће бити 10 пфенига по килограму и низ других мјера које се тичу енергетске ефикасности, а то је субвенција односно набавка топлотних пумпи за индивидуална породична домаћинства, а све у циљу како би имали бољу енергетски ефикасност и како би пећи на чврсто гориво, на дрва и угаљ биле заијењене топлотним пумпама. Ту је град спремио субвенцију од 6.000 по домаћинству, а за куповину сеоског домаћинства до 20.000 КМ - изјавио је Петровић.

За почетак изградње прве некретнине, односно куће за младе брачне парове, предвиђена је субвенција од 10.000 КМ као и низ других мјера, набавка бесплатних уџбеника, субвенција за ђачки превоз, стипендије и нерадна недеља, рекао је Петровић.