latinica  ћирилица
13/09/2024 |  16:35 | Аутор: СРНА

Нови скандал на промоцији листе за Правду и ред: Злоупотреба средњошколаца у предизборној кампањи

Након неуспјеле трибине у Невесињу, кандидати Листе за правду и ред уз подршку СДС-а поставили су изборне штандове и дијелили промотивни материјал поред Средњошколског центра "Алекса Шантић" у овој општини.
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

Начелник Невесиња Миленко Авдаловић рекао је за Срну да су се том приликом фотографисали са тинејџерима, дијелили им хемијске оловке, роковнике и остали изборни материјал, те грубо злоупотријебили малољетна лица у политичке сврхе.

- То што они раде је катастрофа и до сада није виђено на политичкој сцени Невесиња. Сматрам да се ради о најгрубљој злоупотреби ученика у изборне сврхе", каже Авдаловић за Срну.

Он додаје да је двије деценије радио као новинар, а годинама се бави политиком, али никада није доживио да се ико од његових политичких партнера или ривала усудио гласове тражити у школама и од средњошколаца.

- Постоје јасно прописане процедуре и правила како се води изборна кампања и оне су свима познате. ЦИК БиХ би требало да реагује поводом овог скандала јер имамо притужбе грађана и родитеља који су са невјерицом гледали изборни шоу у близини школе - рекао је Авдаловић.

Овакво понашање и злоупотребу дјеце у политичке сврхе најоштрије осуђује и директор Средњошколског центра “Алекса Шантић" Драгана Будалић.

- Сматрам да промотивни материјал не смије да се дијели испред и у близини школа. То је некоректно према малољетним лицима која се на овај начин злоупотребљавају, а на фотографијама политичара смо видјели малољетнике која похађају школу на чијем сам челу - истакла је Будалић.

Она додаје да је и сама кандидат у изборном процесу, али да своје политичко опредјељење и дјеловање држи далеко од школе и ученика и да тако треба и да остане.

На порталу Небојше Вукановића објављене су фотографије на којима су ученици средње школе, а које су настале у оквиру изборних активности и промоције опозиционих кандидата у Невесињу.