latinica  ћирилица
13/09/2024 |  12:02 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Вукановић: Станивуковић нас је издао и надам се да ће га Бањалука казнити

Лидер Листе за правду и ред и народни посланик у Народној Скупштини Републике Српске, Небојша Вукановић, оштро је критиковао градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића у интервјуу за портал Дешавања у Бијељини.
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

Вукановић, који је у прошлости пружао подршку Станивуковићу, сада изражава разочарање његовим радом и понашањем.

- Шта мислите да сам тражио једну шољу кафе од Драшка Станивуковића, да би он ћутао овако? - рекао је Вукановић, имплицирајући да Станивуковић није показао ни минимум захвалности и досљедности.

Вукановић је истакао да је имао велика очекивања од Станивуковића када га је подржао, али сада сматра да је та подршка била грешка.

- Ја сам га подржао мислећи да ће он донијети нешто ново у Бањалуку. Међутим, он нас је издао, изневерио и надам се да ће га казнити Бањалучани - изјавио је Вукановић, додајући да очекује да ће грађани Бањалуке препознати Станивуковићеве пропусте и санкционисати га на предстојећим изборима.

Вукановић је упозорио да би Станивуковићево евентуално задржавање на челу Бањалуке представљало опасност за опозицију и Републику Српску.

- Највећа опасност по опозицију и Републику Српску би била када би Драшко Станивуковић упркос свим аферама, уз помоћ Додика и власти, остао градоначелник - нагласио је он.

Такође је указао на потенцијалне посљедице које би то имало за опозицију у будућим изборима.

- Најгоре посљедице би биле по опозицију јер он би онда био кандидат и ко зна како би се распетљали општи избори - закључио је Вукановић.

Он је такође нагласио да у Бањалуци као кандидата подржава Јелену Тривић, кандидаткињу Народног фронта, и вјерује да је она најбољи избор за градоначелника.