latinica  ћирилица
13/09/2024 |  11:00 ⇒ 11:01 | Аутор: РТРС

Лазић: Као директор болнице сам наставио да обављам операције, то ћу радити и као градоначелник

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине, прим. Др Микајло Лазић, коментарисао је данас једну од, како је рекао, честих опаски које слуша посљедњих мјесеци, а односи се на љекаре у политици.
Микајло Лазић - Фото: Уступљена фотографија
Микајло ЛазићФото: Уступљена фотографија

- Једна од честих опаски које слушам посљедњих мјесеци је "губимо доктора", "како доктор и градоначелник". С обзиром да сам увијек био отворен и јасан, желим да разјасним и ово питање. У ординацији остајем, ту нема дилеме, само ће лична организација бити другачија. То сам показао управо у овом периоду од када сам постао директор највеће здравстве установе у овом дијелу земље. Иако је мој посао од тог периода искључиво менаџерски, наставио сам да обављам операције и интервенције у нашој болници - навео је Лазић.

Он је додао и да, у његовом случају, два одговорна посла неће значити два лична примања, јер ће посао у болници у случају избора за градоначелника обављати без накнаде.

- Оно што је подједнако важно, у болници радим већ 25 година и, невезано за кандидатуру, природно је да сам размишљао о свом насљеднику у болници. То је дуготрајан процес, али смо зацртано остварили. Не знам да ли сте знали, али болница "Свети врачеви" је једина у Српској, поред Бањалуке, која има дјечије хирурге. Кажем у множини, јер у нашој болници ради и млада др Бранка Дакић, која је ојачала наш тим и донијела нову енергију. Семберци и сви они који се лијече у нашој болници немају разлог за бригу, јер се у домаћинској кући каква је болница "Свети врачеви" размишља на вријеме - рекао је Лазић.

Према његовим ријечима, успјешни примјери љекара у политици, и код нас и у окружењу, показали су да "једно не искључује друго".

- Грујичић, Радојичић, Несторовић, Ђукић - Дејановић... то су само неки од колега љекара који су показали управо то, да се може постићи обоје - додаје он.