latinica  ћирилица
06/09/2024 |  11:02 ⇒ 13:32 | Аутор: СРНА

"Дани нашег села" 18. и 19. септембра у Новом Граду

Манифестација "Дани нашег села", која се у Новом Граду организује 15. пут, биће одржана 18. и 19. септембра, потврдила је Срни начелник општинског Одјељења за привреду и пољопривреду Мирослава Пашић.
Мирослава Пешић -  Начелник општинског Одјељења за привреду и пољопривреду Нови Град - Фото: СРНА
Мирослава Пешић - Начелник општинског Одјељења за привреду и пољопривреду Нови ГрадФото: СРНА

Пашићева је навела да је циљ манифестације да произвођачи представе своје производе потрошачима и да се тако гради повјерење купаца према домаћој производњи.

- Познато је да наши произвођачи, између осталих проблема, имају и отежан пласман пољопривредних производа - рекла је она.

Пашићева је напоменула да је из општинског буџета прошле године за подстицаје у пољопривреди издвојено 146.140 КМ, те да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде прошле године одобрило 2.980.949 КМ пољопривредницима из Новог Града.

- У оквиру пројекта развоја конкурентности у руралним подручјима, који се финансира кредитним средствима Међународног фонда за развој пољопривреде /ИФАД/, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и општина Нови Град прошле године подржали су пет пројеката у нашој општини вриједности 68.451 КМ - истакла је Пашићева.

Манифестација "Дани нашег села" биће одржана у главној улици у Новом Граду.