latinica  ћирилица
05/09/2024 |  16:39 ⇒ 16:39 | Аутор: РТРС

Ђокић са представницима Свјетске банке: Српска поуздан партнер

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са мисијом Свјетске банке у БиХ о тренутним и планираним активностима и наставку сарадње Министарства са овом финансијском организацијом.
Ђокић са представницима Свјетске банке - Фото: Уступљена фотографија
Ђокић са представницима Свјетске банкеФото: Уступљена фотографија

Разговарано је о пројекту унапређења система управљања јавним инвестицијама у Републици Српској, као и потенцијалним областима и модалитетима за будућу подршку Свјетске банке континуираним реформама јавних предузећа у Српској, саопштено је из Министарства енергетике и рударства.

Ђокић је истакао да у пројектима који су планирани за реализацију у наредном трогодишњем периоду у оквиру Програма јавних инвестиција, који је у нацрту усвојила Влада у јуну ове године, највеће учешће имају пројекти који су у надлежности Министарства енергетике и рударства. Према његовима ријечима, то само по себи говори о значају енергетике за будуће пројекције економског развоја Републике Српске.

Учесници састанка су констатовали да у том смислу постоји потреба већег кориштења расположивих финансијских средстава за реализацију стратешки важних пројеката, што је предуслов њихове успјешне реализације и очувања стабилности електроенергетског система Српске.

Ђокић је истакао да је Република Српска стабилна у погледу извршења финансијских обавеза и поуздан партнер свима онима који желе да сарађују.

Представници Свјетске банке су изразили спремност за наставак подршке и даљу сарадњу у потенцијалним заједничким пројектима, кроз разне програме помоћи активностима које Република Српска планира да проводи.

Ђокић је захвалио за досадашњу сарадњу и подршку, те подржао будуће пројекте и активности од заједничког интереса који би могли бити реализовани са овом финансијском организацијом, наведено је у саопштењу.