latinica  ћирилица
06/09/2024 |  11:00 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

Повећан број самосталних предузетника у Републици Српској

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са предсједником Занатско-предузетничке коморе Републике Српске Лазом Шешићем и директором Јованом Братићем.
Вишковић са представницима Занатско-предузетничке коморе - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са представницима Занатско-предузетничке комореФото: Уступљена фотографија

Представници Занатско-предузетничке коморе предочили су стање у занатству и истакли да се ове године повећао број самосталних предузетника у Републици Српској, а објаснили су и своје виђење како се може допринијети додатном развоју ових дјелатности, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Вишковић је истакао да ће Влада Републике Српске, као и до сада, сарађивати са Комором и подржавати њихове иницијативе како би овај дио привреде био подигнут на виши ниво.

Разговарано је и о Приједлогу закона о самосталним предузетницима, а који је Влада утврдила на 83. сједници, с циљем развоја и унапређивања пословања самосталних предузетника, као и развоја и очувања занатских дјелатности.

Представници Коморе, која окупља и представља више од 26.000 предузетника из Српске, поздравили су овај законски приједлог, уз увјеравање да ће допринијети бржем и бољем развоју ових дјелатности и захвалили Вишковићу на досадашњој изузетној сарадњи са Владом.

Закључено је да је у Републици Српској најповољнији пословни амбијент у региону и да занатско-предузетничке дјелатности у Републици Српској имају веома добру основу за даљи развој.