latinica  ћирилица
05/09/2024 |  16:24 ⇒ 16:24 | Аутор: СРНА

Отворен 13. сајам привреде у Модричи

"Сајам привреде Модрича 2024" отворили су данас вицепредсједник Кинеско-европске асоцијације за технолошку и економску сарадњу Џао Сјаофанг и начелник модричке општине Јовица Радуловић, а своје производе и услуге излаже око 150 привредника и организација из БиХ, Хрватске, Србије и Кине.
13. сајам привреде Модрича - Фото: РТРС
13. сајам привреде МодричаФото: РТРС

Радуловић је рекао да је задовољан организацијом манифестације, коју Општинска развојна агенција Модриче организује тринаести пут уз подршку општинеске управе.

- Након пандемије вируса корона наставили смо са одржавањем сајма, који је прешао границе БиХ, али и Европе - рекао је Радуловић отварајући манифестацију.

Он је истакао задовољство наставком партнерства са Амбасадом Кине у БиХ која је, након прошлогодишњег генералног покровитељства сајму, и ове године пружила значајну помоћ у организацији ове привредне манифестације.

Радуловић је рекао да привредници на сајму показују да привреда у овој општини није замрла.

- Морамо посебну пажњу посветити привреди, нарочито сада када из БиХ, па и овог простора велики број грађана одлази у иностранство - рекао је Радуловић.

Директор Развојне агенције општине Модрича Сњежана Вујић рекла је да се сајам, данас и сутра, одржава у спортскох хали на 1.000 метара квадратних затвореног изложбеног простора, са 150 излагача, и на 5.000 метара квадратних простора на отвореном, дје су изложени прозводи сеоског предузетништва и изложба аутомобила.

Отварању сајма присуствовали су представници политичког и јавног живота.