latinica  ћирилица
30/08/2024 |  20:33 ⇒ 20:43 | Аутор: СРНА

Угашен један пожар на Мајевици, други под контролом

Два већа пожара данас су букнула на Мајевици на подручју општине Лопаре и захваљујући интервенцији ватрогасаца један је угашен, а један стављен под контролу, али је изгорио помоћни објекат за стоку.
Лопаре - пожар - Фото: СРНА
Лопаре - пожарФото: СРНА

Старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Лопаре Јове Ђурића рекао је да су дојаве о пожарима стигле истовремено око 14.00 часова.

- Један пожар се десио у Потраши на граници општине Лопаре и града Тузла, а други на подручју Милина Села - навео је Ђурић.

Он је рекао да је једна екипа са ватрогасним возилом упућена у Милино Село у којем је ватра захватила неколико хектара њива и ниског растиња, гдје су били угрожени стамбени и помоћни објекти.

- Друга екипа је упућена на пожариште према ентитетској граници гдје је у помоћ притекла и Ватрогасна јединица града Тузла и пожар је брзо угашен - навео је Ђурић.

Додао је да је након успјешне интервенције у Потраши екипа отишла у Милино Село, заједно са свим ватрогасцима који су позвани и хитно упућени на гашење пожара са укупно четири ватрогасна возила.

Ђурић је истакао да је пожар на крају стављен под контролу, да су стамбени објекти крајњим напором спашени, те да је, нажалост, изгорио један помоћни објекат за стоку.