latinica  ћирилица
30/08/2024 |  19:35 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

Покрет "Одбрана Српске": Пријеко потребно јединство и саборност српског народа (ВИДЕО)

Да је пријеко потребно јединство и саборност српског народа у борби за очување тековина Одбрамбено-отаџбинског рата у којем је одбрањена Република Српска, поручено је са скупа који је у Бањалуци организовао Покрет "Одбрана Српске".
Покрет одбрана Српске - Фото: РТРС
Покрет одбрана СрпскеФото: РТРС

Окупљању је присуствовало више од 500 бораца, потомака, ратних војних инвалида и грађана.

- Заједно са нашим еминентним пријатељима, нашим саборцима, нашим генералима који су овдје као што видите у неколико стотина бројем и на овом мјесту и  заједно са нашим предсједним Републике Српске, можемо да кажемо Република Српска ће из овога изаћи још снажнија и још стабилнија. Само јединство и саборност управо ће бити основа на коме ћемо ми дјеловати - рекао је Дарко Матијашевић, предсједник покрета "Одрбана Српске".

Драгомир Андан, бивши директор полиције Републике Српске истиче да је много већи број оних који би бранили Републику Српску.

- Ми смо једноставно сретни због тога, и сретни смо што дајемо подршку и поруку свима онима који су сумњали да ће опстати Република Српска. Наравно, дајемо поруку и предсједнику Републике Милораду Додику, да је на правом путу и да ових петсто људи којих се окупило овдје, само један мали број који би сутра било спремно да брани Републику Српску - истакао је Андан.

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир констатвовао је да се Република Српска налази у тешким тренуцима и да је нападнута из свих праваца.

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић оцијенио је да пристисци на Српску не престају и да су садашњи, можда, тежи него раније.

- Зато је потребно да се сви окупимо око Републике Српске, њених институција, предсједника Републике Милорада Додика и да не дамо Српску - поручио је Ђајић.

Покрет "Одрбана Српске" основан је на Сретење Господње 15. фебруара 2024. године са циљем заштите институција Републике Српске и опстанка нашег народа на овом простору. Осим одбране, кроз све одржане трибине, циљ је био сачувати патриотизам и родољубље, као и сјећање на историјске дане стварања Републике Српске.

Та борба, поручују никада неће престати.