latinica  ћирилица
30/08/2024 |  18:28 | Аутор: РТРС

Бањалука: Акција запрашивања комараца почиње од понедјељка

Акција сузбијања одраслих форми комараца са земље у Бањалуци биће обављена 2, 3. и 4. септембра од 19.30 до 22.30, најављено је из предузећа "Еко-бел", са којим Град има закључен уговор за вршење ове услуге.
Комарци - Фото: РТРС
КомарциФото: РТРС

Према оперативном плану овог предузећа, у понедјељак, 2. септембра од 19.30 до 22.30 запрашивање комараца биће спроведено у насељима: Лазарево 1 и 2, Кумсале, Дракулић, Шарговац, Раковачке баре, Дервиши, Залужани, Куљани, Барловци, Драгочај, Рамићи, Пријечани, Мађир и Делибашино село.

Наредни дан, у уторак 3. септембра у термину од 19.30 до 22.30 запрашивање комараца биће спроведено у насељима: Лауш, Кочићев вијенац, Српске Толице, Шибови, Паприковац, Петрићевац, Чесма, Зелени Вир, Врбања, Нова Варош, Росуље, Дебељаци, Ада и Медено поље.

У истом термину, од 19.30 до 22.30 у сриједу 4. септембра, запрашивање комараца биће спроведено у: Борику, Новом Борику, на Старчевици, у Центру 1 и 2, Обилићеву, те на подрчју Кампуса и Кастела.

Надлежни упозоравају пчеларе да за вријеме сузбијања комараца предузму одговарајуће мјере за заштиту пчела, које се састоје у наткривању пчелињих друштава картонима или неким другим приручним средствима.

У случају лоших временских услова, грађани ће бити на вријеме обавијештени о накнадном термину акције, преносе Независне Новине.

Подсјећамо, у овом љетном периоду, предузеће “ЕКО-БеЛ“ д.о.о. обавило је један редовни третман сузбијања комараца на подручју града Бањалуке, као и два корективна.

запрашивање